"IN CARLIG" - Georgian Cristian Gheorghe

De dimineaţă lângă lac pescarul amator,
mai bagă în ac un viermişor
şi prinde un peştişor!

marți, 25 mai 2010

Pastrav cu sos la cuptor


Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 pastravi
3 linguri unt
jumatate de ceapa (fasii)
4-5 catei de usturoi
2 felii de lamaie
faina da grau
1 lingura faina de porumb
500 g smantana
50 ml vin
3 linguri conjac
sare, piper, foaie de dafin, oregano

Mod de preparare: Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie.
Sosul:
Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie,vinul, conjacul si condimentele.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute,asterni sosul peste pestele din vas.Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu