"IN CARLIG" - Georgian Cristian Gheorghe

De dimineaţă lângă lac pescarul amator,
mai bagă în ac un viermişor
şi prinde un peştişor!

luni, 18 octombrie 2010

Socant Masacrul balenelor in Insulele Feroe

Cruzime fără margini



Stiu ca aceasta postare va soca cu siguranta multa lume. Pozele sunt cat se poate de autentice, la fel si masacrul. In postarea precedenta cu uciderea pestelui oceanic, cineva imi comenta pe un ton extrem de detasat ca ceea ce se intampla este firesc si natural, iar dorinta mea este sa-i demostrez contrariul si sa atrag pe aceasta cale un semnal de alarma:

CRUZIMEA NU ESTE FIREASCA, MASACRUL NU ARE NICIO SCUZA SI ABSOLUT NIMIC PE LUMEA ACEASTA NU JUSTIFICA CRIMA.


  Acesta este unul dintre marii "pescari"

In imaginile acestei postari va voi prezenta o vanatoare de balene practicata de secole in insulele Feroe. Vantoarea se numeste Grindadrap iar daca aceasta era practicata cu secole in urma din simplul motiv al procurarii hranei pentru supravietuire, in zilele noastre este practicata din pura distractie! Intreaga suflare a comunitatii, de la mic la mare, se aduna pe tarm, unde cu ajutorul barcilor cu motoare performante, sonarelor si altor gadgeturi, le ademenesc pe bietele balene si odata incoltite le casapesc fara mila. Sa fie oare asta o metoda de agrement? Vi se pare sportiv? Va spun eu, nu este nici macar uman! Este strigator la cer si cei ce cuteaza a spune altfel, sunt demni de tot dispretul!





Ce credeţi este normal?

             

8 comentarii:

  1. Dezastru! Eu vad in prima poza pe mal, o mama tinandu-si fetita de mana si asistand la "spectacol"... ce sinistru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, eu is extrem de revoltata! Da' cum e posibil asa ceva??????? dar autoritatile cum de permit asa macel cu public? si eu care ziceam ca toridele sunt criminale! pai astia-s o adunatura de sadici! Vedea-i-as in locul balenelor!

    RăspundețiȘtergere
  3. si dupa toate imaginile astea ce ne mai deosebeste de evul mediu?!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, aici ai dreptate, e un macel fara nicio scuza. Sa admitem totusi ca nu-i totuna cu activitatea de pe un pescador. Pentru celalalt comentariu, imi mentin parerea. Aici insa e vorba de genocid, s-a inrosit marea de sange. Cand ne va veni mintea de pe urma, cred ca va fi cam tarziu. Pacat...
    Chiar, oare se mai consuma ceva de la balene ? Si nu exista protectie legala internationala in stare sa sanctioneze chiar si un stat ?

    RăspundețiȘtergere
  5. @y,y, ai dreptate. Nu are nicio legatura cu activitatea pescadorului, insa mi se pare deplasata atitudinea celor din postarea anterioara cu tonul... cat despre aceasta cu balenele e de-a dreptul sinistru! Chiar stau sa ma intreb cum de nu exista sanctiuni impotriva barbarilor din Feroe? Nu cred sa nu se fi luat nicio masura! Ar fi imposibil.

    RăspundețiȘtergere
  6. @y,y. Crede-ma nu s-a luat nicio masura si nici nu se va lua.
    De ce? O sa ma intrebi, simplu acest lucru se intampla in fiecare an, este o zi deosebita pt. cei din Feroie!!! Legea lor le da voie sa faca acest lucru!
    Oribila LEGE! Unde o sa ajungem? Asa am distrus multe specii de animale, plante, etc...acum urmeaza sa ne distrugem pe noi si GATA!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca totusi, vom apuca zilele cand astfel de practici vor fi interzise si sanctionate. Ganditi-va ca nu cu multa vreme in urma, nici nu se concepea o miscare ecologista, partide verzi, protectia mediului, etc, nici macar ONU nu exista.
    Lumea se schimba repede...

    RăspundețiȘtergere