"IN CARLIG" - Georgian Cristian Gheorghe

De dimineaţă lângă lac pescarul amator,
mai bagă în ac un viermişor
şi prinde un peştişor!

miercuri, 4 august 2010

SIGHIŞOARA

În drumul nostru catre locurile de pescuit,
am întâlnit obiective turistice deosebite ce nu pot fi ratate!
SIGHIŞOARA
Complex medieval de arhitectura militara, civila, ecleziastica de valoare europeana, Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea "Perla Transilvaniei"

TURNUL CU CEAS
Situat in partea de rasarit a platoului inferior al Cetatii Sighisoara, el a fost construit pentru a proteja poarta principala a orasului si pentru a gazdui Sfatul.
Ridicat in veacul al XIV-lea, turnul este plin de pitoresc.
Constructia are la baza o prisma dreptunghiulara, prezinta cinci nivele, care impreuna cu balconul si acoperisul piramidal au o inaltime de 64 m.

Casa lui Vlad Ţepes
Intre anii 1431 si 1435 Vlad al II-lea Dracul a stat la Sighisoara, asteptand momentul prielnic de a urca pe tronul Tarii Romanesti. Totodata stapanea aceste regiuni in numele lui Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei. Se pare ca in aceasta perioada (in 1431) s-a nascut la Sighisoara Vlad Tepes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu