"IN CARLIG" - Georgian Cristian Gheorghe

De dimineaţă lângă lac pescarul amator,
mai bagă în ac un viermişor
şi prinde un peştişor!

luni, 2 august 2010

URMEAZA LA IN CARLIG

Detalii: Pastravaria Lostrita se afla la 14 Km de Baia Mare in drumul dumneavoastra spre Sighetul Marmatiei. Un taram de vis, dar si cu multe probleme, cauzate de exploatarile de lemn din zona. Nici turistii nu se lasa mai prejos, gunoiul menajer fiind aruncat la cativa metri de pubelele special amenajate!
Complexul dispune de o pastravarie proprie, proiectata pentru 15 tone de pastrav anual. Pastravaria este alimentata cu apa din raul Firiza si are o casa de incubatie proprie unde se pot produce cca. 500.000 bucati de pastrav.
Pentru micii producatori de pastravi, din zonele limitrofe se asigura materialul necesar constand din icre incubate sau puiet de 6 luni si 1 an.
Pastravul are calitati gustative deosebite datorita apei reci din aceasta zona. Administratorul complexului are o vechime in domeniul păstrăvăritului , de peste 25 de ani, contribuind la popularea mai multor pastravarii din Romania. La aceasta ora se experimenteaza selectionarea pastravului Jumper american, adaptat la conditiile de mediu din zona, acesta atingand parametri de crestere ai pastravului danez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu