"IN CARLIG" - Georgian Cristian Gheorghe

De dimineaţă lângă lac pescarul amator,
mai bagă în ac un viermişor
şi prinde un peştişor!

marți, 9 martie 2010



PESCUITUL SPORTIV
Departe de pescuitul „tradiţional”, pe care mulţi îl percep ca pe o formă de procurare a hranei sau ca pe un bătrân plictisit ce fixează o plută nemişcată, aşteptând ore în şir să tragă peştele, pescuitul sportiv este un mod de viaţă, un mod extrem de eficient de relaxare.
Împărţit în mai multe categori, pescuitul sportiv este la un pas de a ajunge sport olimpic. Putem determina clar două mari stiluri de pescuit:
Pescuitul staţionar
Pescuitul cu năluci
Pescuitul staţionar se adresează în special peştilor paşnici şi poate fi împărţit la randul său în :
Pescuit la plută: Este un stil care poate fi practicat atât cu vargă (undiţă) cât şi cu lansetă (sheffield). Este, probabil, stilul în care încep cei mai mulţi să pescuiască.
Pescuit cu lanseta: Poate fi împarţit şi acesta în două categori: Pescuitul la crap De ce pescuitul la crap? Pentru că este cel mai vizat peşte din acest tip de pescuit, în ultimii ani acest pescuit a luat o mare amploare şi este în continuă dezvoltare. Pescuitul la alti pesti Desigur şi alţi peşti sunt pescuiţi cu lanseta, în România, carasul este favoritul pescarilor amatori dar şi somnul, mreana, scobarul şi alţii pot fi vizaţi.
Pescuitul cu năluci Sau pescuitul la rapitori, căci numai aceşti peşti pot fi pescuiţi cu năluci, se împarte şi el, la rândul lui, în două categori:
Spinning
Pescuit la muscă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu