"IN CARLIG" - Georgian Cristian Gheorghe

De dimineaţă lângă lac pescarul amator,
mai bagă în ac un viermişor
şi prinde un peştişor!

vineri, 5 martie 2010

Retete din peste


Retete din peste
Pastrav cu sos de maioneza: Pastravii se curata si se spala cu apa rece, dupa care se pun la fiert in apa calda cu otet si sare.
Dupa 15 min. se scot pe un platou si se acopera cu maioneza calda, pregatita astfel: un galbenus crud se freaca spuma cu doua linguri de unt.
Cand pasta a devenit omogena, se adauga zeama de la o lamaie, piper macinat si putina sare.
Se subtiaza cu o lingura de apa rece si se tine la cald.
Se toarna peste pastravi si se servesc imediat
Crap umplut * Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta.
Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara; se lasa sa stea asa pana cand se pregateste umplutura: se toaca ciupercile si se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul, ceapa tocata marunt si telina data prin razatoare.
Se lasa sa scada la foc mic, cu cratita acoperita.
Cand amestecul s-a inmuiat bine, se pune intr-o farfurie adanca si se amesteca cu miezul de la o felie de paine inmuiat si bine faramitat, cu verdeata tocata, sare si piper macinat.
Amestecul se omogenizeaza si se introduce in burta crapului.
Pestele se inconjoara cu o ata de bumbac, se pune intr-o forma si se introduce la cuptor cu o cana de apa calda, sare, boabe de piper si frunze de telina.
La cuptor se tine 30 min., la foc potrivit.
Se adauga vinul, se intoarce pestele si se continua frigerea inca 30 min.
Se scoate forma din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se serveste crapul taiat felii groase, cu umplutura alaturi, stropit cu sosul in care s-a facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu